Åsa Forsblad Morisse

Åsa Forsblad Morisse porträttfotografi

Åsa Forsblad Morisse medverkar under spelåret 2019/2020 i Pennskaftet, Meningen med döden och Århundradets kärlekssaga.


Här berättar Åsa själv om sig själv och sin relation till scenkonsten.

Varför blev du skådespelare?
Min mamma var högstadielärare när jag var liten, och hon tog ofta med sina klasser på teater. Då fick jag alltid följa med och för mig blev de där besöken magiska. Jag blev varje gång som förälskad i de människor jag såg där på scenen, och drogs in väldigt djupt i handlingen. Att man kunde bli en del av det där var absolut ingenting som slog mig då, det var som en främmande, hemlig värld.

Vad gillar du mest med teatern?
Den fantastiska känslan som uppstår av det kollektiva arbetet. När en stor grupp människor inom teaterns olika yrken alla strävar åt samma håll. Och den där kontakten som uppstår mellan scen och salong när vi lyckats!

Vad kan teater?
Teatern kan få oss att känna oss mindre ensamma.

Vad kan teater inte?
Leverera svar.

Hur längre har du varit på Uppsala Stadsteater?
Jag hade mitt första kontrakt här 2002. Sen dess har jag varit här på kortare och längre kontrakt.

Vad är det bästa med Uppsala stadsteater?
Levande och konstnärlig verksamhet i ett behändigt format!

Mest älskade karaktär/er tills nu och varför?
Äsch, det vet jag inte. Det var väldigt roligt att vara med  i” Min vän fascisten” 2013 för att det var en utmaning att sjunga sig igenom en helaftonsföreställning. Sen njöt jag väldigt mycket av att spela Alice i Hantverkarna på Marsvinsholm i somras. Det är den sommarteaterscen som jag och några till driver i Skåne.

Har du någon drömroll eller pjäs ?
Det har jag just ingen. Plötsligt, i de mest oväntade sammanhang träder drömrollen fram. Det är min erfarenhet. Men jag kan ju säga att jag ser otroligt mycket fram emot att gestalta Ester Nilsson i Egenmäktigt förfarande, som har premiär 11/9 2015 här på teatern.

Finns det något speciellt du skulle vilja göra, säga eller visa på scenen?
Barnsligt kanske, men jag skulle hemskt gärna vilja flyga.

Åsa är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och har frilansat på många teatrar i landet. Hon blev särskilt uppmärksammad för sin roll som Ester Nilsson i Lena Anderssons Egenmäktigt förfarande år 2015. Har tidigare drivit sommarteater på Marsvinsholms slott utanför Ystad.

Åsa Forsblad Morisses hemsida: www.asaforsblad.se
Åsa på Wikipedia

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close