Renovering av foajén hösten 2020

Under hösten 2020 renoverar vi vår stora foajé. Sedan invigningen 1951 har foajén levt ett långt liv med mycket slitage och flera ombyggnationer.

Nu gör vi, i samarbete med arkitektfirman Studio Feuer, en genomgripande renovering där vi återställer det ursprungliga 50-talsuttrycket i modern version. Vi arbetar med gedigna material och långsiktiga lösningar som ska stå sig många decennier framöver. Färgskalan hämtas från Sven »X-et« Erixsons fresk i trappan. Samtidigt görs en grundlig förbättring av tillgänglighet, akustik, brandsäkerhet och ventilation – allt i syfte att göra vår foajé så festlig, värdig och trivsam som möjligt för er, vår publik.

Beräknat slutdatum för renoveringen är i november.

Så, kära publik – vi hoppas att ni har tålamod och överseende med att det är lite stökigt nu under hösten. Och vi ser fram emot att snart få välkomna er till vår nya fina foajé!

Illustration av hur foajén kommer att bli, jämfört med arbetsplatsen nu
Acceptera Cookies

Genom att trycka "Jag accepterar" godkänner du att Uppsala stadsteater använder cookies. Vi använder cookies bland annat för att vår webbplats ska fungera på ett bra sätt för dig samt att spåra trafikkällor.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close