Frida Österberg

Frida Österberg porträttfotografi

Frida Österberg medverkar under spelåret 2019/2020 i The Broken Circle, Cyrano och Bröderna Lejonhjärta.


Frida är utbildad vid Stockholms Dramatiska Högskola som skådespelare, och är dessutom utexaminerad operasångerska vid operaprogrammets kandidatlinje vid Högskolan för Scen och Musik. Spelåret 2017/2018 kunde vi se Frida i rollen som Carmen i Carmen här på Uppsala stadsteater, och spelåret 2018/2019 i Kamraterna.

»Jag försöker fortsätta våga vara den jag är och använda min egen kreativitet utan att skrämmas av de redan existerande ideal som finns. Jag värderar min konstform högt och o perascenen utmanar mig på så många sätt men spelet börjar bli omvänt. Ibland tänker jag ”Vem utamanar vem?”. Desto mera jag står på mig i min egen kreativitet, desto mera övertygad blir jag i min yrkesroll, en roll jag själv är med och skapar. Utan schabloner och färdiga mallar finns bara två kvar; publiken och jag i musiken.«

Läs mer om Frida på hennes hemsida.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close