Minnen från publiken

En dröm som gick i uppfyllelse och ett lite udda samtal med en skådespelare... Här samlar vi teaterminnen från er i publiken. Har du ett minne du vill dela med dig av? Hör av dig till oss!


Lisa Westin, 13 år:

” 2016 var jag nio år och skulle på audition. Utanför personalingången så finns det några “V-brunnar”, och som många säkert vet så sägs det att om man hoppar på dem så betyder det tur.

Nioåriga jag ville inget mer än att bli skådespelare. Jag hoppade på brunnarna i  min gröna skoluniformsklänning och mina långa blonda flätor hoppade upp och ner.

Snart var det min tur och jag var så nervös att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Jag sjöng, dansade och läste scenen vi hade fått i uppgift att lära oss. På skolavslutningen så fick jag samtalet – jag fick rollen som Bielke i Spelman på taket! Min dröm hade gått i uppfyllelse.

Det är det bästa minnet av Uppsala stadsteater för mig– att en till två kvällar i veckan få glädja folk med det bästa i livet, sjunga, dansa och spela teater. Kanske var de ändå där brunnarna som gav mig tur.”

Ensemblen i Spelman på taket (2016)

Lisa Westin (i flätor) som Bielke i »Spelman på taket« (2016)


Smilla Bjurbo, 18 år:

“Mitt favoritminne från Uppsala Stadsteater är när jag som nioåring fick vara med och spela i Sound of Music (2012). Det betydde mycket för mig när jag var liten att få vara en del av teatervärlden och se hur det går till bakom kulisserna. Det är väldigt härligt, tycker jag än idag, när barn representeras på scen.”

Smilla Bjurbo i Sound of Music 2012. Privat bild

Smilla Bjurbo (nummer fyra från vänster, i flätor) med resten av ensemblen i »Sound of Music« (2012). Till vänster om Smilla står hennes syster.


Johanna Andersson, 25 år:

“Mitt starkaste minne är från 2015 och pjäsen Kvinnor över 40-vad ska man med dem till?. I mitten av föreställningen sätter sig Katrin Sundberg bredvid mig. Hon spelade en av huvudrollerna och pratade med mig som en del av pjäsen. Främst handlade ”samtalet” om klimakteriet vilket jag varken då eller nu har någon erfarenhet. Jag är 25 år nu.

Efter samtalet viskade hon i mitt öra att hon inte såg att jag var så ung.”

Ensemblen i Kvinnor över 40 vad ska man med dem till? 2015, på scenen

Johanna Andersson blev som 19-åring intervjuad om klimakteriet som en del i pjäsen »Kvinnor över 40 vad ska man med dem till?«.


Acceptera Cookies

Genom att trycka "Jag accepterar" godkänner du att Uppsala stadsteater använder cookies. Vi använder cookies bland annat för att vår webbplats ska fungera på ett bra sätt för dig samt att spåra trafikkällor.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close