Välkommen Willma, ny på vår teaterscen

Willma Mikael i På tunn is

Hurra för ensemblearbete som bjuder publiken på stor underhållning, samtidigt som den ger inspiration till ensemblen själv! »Jag kunde inte haft bättre kollegor!« berättar Willma Mikael, som medverkar på Uppsala stadsteater för första gången i höst – aktuell just nu i »På tunn is«.

Vem är Willma?

Jag heter Willma Mikael och är 26 år gammal. Lite kort om mig, Jag kom till Sverige med min mamma år Sverige 2006. Jag är från Eritrea men för att komma till Sverige var vi tvungna att bo i Sudan i två år, därmed förstår jag arabiska och talar även ganska bra. Jag bodde i Gottsunda under hela skolgången och när jag tog studenten flyttade jag till Stockholm och borde där i två år. I mitt vuxna liv har jag jobbat väldigt mycket med olika saker och för ett år sen började jag plugga på Uppsala universitet. Jag läste sociologi och genusvetenskap. Just nu jobbar jag som skådespelare på Uppsala stadsteater.

Berätta om »På tunn is« och hur du bestämde dig för att söka rollen.

Min vän Farzin Fatih tipsade mig, via Affe Ashkar om att regissören Anna Pettersson skulle sätta upp en humorföreställning med fem kvinnor. Trots noll tidigare erfarenheter av att stå på scen blev jag pushad av min partner och vänner att provspela. Min tanke var att det kunde vara en kul erfarenhet, även om det kändes läskigt. Väl på provspelningen fick jag i grupp med flera andra kvinnor kliva upp och scen och sälja min byxor för de andra, jag fick panik och tänkte nu finns det ingen återvändo. Efter cirka två veckor fick jag, till min stora förvåning, veta att jag fick rollen.

Ensemblen i kontorskläder i pastell

Ensemblen i »På tunn is«. Foto: Micke Sandström

Vad ger dig energi och inspiration?

Jag skulle kunna säga att energin kommer från viljan att utvecklas, bygga karriär eller min nyupptäckta kärlek för scenkonst. Dock skulle jag säga att den största energikällan till att spela denna föreställning kommer från min fantastiska ensemble, där var och en varit en stor inspiration för mig. Jag kunde inte haft bättre kollegor!


Mer om »På tunn is«

UNT Kulturs kulturjournalist Susanne Sigroth Lambe intervjuade regissör Anna Pettersson och de fem ensemblemedlemmarna inför premiären av På tunn is. 

–  Vi provar på de flesta genrer, från buskis till allt annat som vi tycker är roligt till uppsättningen, berättar Anna Pettersson, regissör för föreställningen “På tunn is”.

Föreställningen ska innehålla humor med livesketcher, parodier och kortfilmer som är gjorda på teman som oro inför framtiden och kritisk hållning till strukturer och hierarkier.

Läs hela reportaget…

Kommande speldatum…

»Den största energikällan till att spela denna föreställning kommer från min fantastiska ensemble.«

På tunn is

Humor med fem kvinnor

Acceptera Cookies

Genom att trycka "Jag accepterar" godkänner du att Uppsala stadsteater använder cookies. Vi använder cookies bland annat för att vår webbplats ska fungera på ett bra sätt för dig samt att spåra trafikkällor.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close