Teaterbaren

Välkommen att ta ett glas och något att äta före eller efter föreställningen. Du kan också förboka pausfika. Eller kom förbi utan att gå på teater!

Teaterbaren ger dig en härlig helaftonskväll på teatern och är alltid öppen före alla våra kvällsföreställningar. Ofta håller baren också öppet efteråt. I restaurangdelen Bistron dukar vi upp förbokningar och pausbeställningar. I foajén är det skönt barhäng direkt ovanför trappan, där man också kan äta. Ibland bjuds det också på livemusik eller quiz på barscenen!

Teaterbaren på Uppsala stadsteater
Foto: Patrik Lundin

boka bord

Önskar du boka bord gör du det enklast genom att ringa 018-135709. Teaterbarens personal är på plats från eftermiddagstid.

PAUSBESTÄLLNING

Du kan enkelt förbeställa fika, öl, vin eller dylikt till pausen när du köper din biljett här via vår webb, i sista steget innan betalning. Din bokning dukas upp i Bistron. Du hittar ditt bordsnummer på listan i foajén. Du kan också förboka pausservering på plats i baren innan föreställningen, i mån av plats.

Öppettider

Teaterbaren är öppen före alla kvällsföreställningar. Ibland håller baren även öppet efteråt. Varmt välkommen! Önskar du boka bord gör du det enklast genom att ringa på 018-135709. Teaterbarens personal är på plats från eftermiddagstid.

Kontakt

Telefon: 018-135709
E-post: info@teaterbarenuppsala.se

Meny

På menyn finns varmrätter, soppor, fika och förstås Teaterbarens berömda räkmacka. Och vill ni bara dricka serveras vin, öl och uppskattade drinkar. Vi erbjuder även en trerätters Teatermeny i samband med utvalda föreställningar. Du kan läsa mer om aktuella teatermenyer nedan.

Teaterbaren är numera kontantfri.

Teatermeny

Vi erbjuder en teatermeny i samband med föreställningarna nedan. Menyn köps enklast i samband med biljettköpet online här på vår webb.

Vid trerättersmenyn till Gatsby avnjuter du för- och huvudrätt innan föreställningen. Dessert serveras i pausen, kaffe eller te ingår alltid. Menyerna till Den gamle och havet och Lida avnjuts innan föreställningen. Vi rekommenderar att du är på plats ca 1,5-2 h innan föreställningens start.

Bordsbokning ingår, Teaterbaren anvisar dig ett bord när du kommer. Vegan eller allergiker? Kontakta Teaterbaren på 018–135709 så hjälper de dig.


GATSBY

Förrätt: Ost och chark
Ett urval av de trendigaste ostarna och charkuterierna under 1920-talet, med något lyxigare och modernare touch. Serveras med olika tillbehör.

Varmrätt: Pepparstekt oxfilé
Med potatisterrin, ankleverspräckad bordeauxsky, tomat- och vaxbönsallad

Dessert: Chokladtårta
Chokladbottnar, mjölkchokladcrème, vit chokladmousse med champagne, bavaroise på karamelliserad vit choklad, halloncoulis, maraschinokörsbär,
cognacsspetsad mörk chokladganache

Pris: 695 kr/person

Vegetarisk meny

Förrätt: Ost och chark
Ett urval av de trendigaste ostarna och charkuterierna under 1920-talet, med något lyxigare och modernare touch. Serveras med olika tillbehör.

Varmrätt: Pepparstekt rödbeta
Med potatisterrin, bordeauxsky, tomat- och vaxbönsallad, riven tryffel

Dessert: Chokladtårta
Chokladbottnar, mjölkchokladcrème, vit chokladmousse med champagne, bavaroise på karamelliserad vit choklad, halloncoulis, maraschinokörsbär,
cognacsspetsad mörk chokladganache

Pris: 645 kr/person
Läs mer om Gatsby


DEN GAMLE OCH HAVET

Skaldjursfat
Färska räkor, kräftor, krabba, rökta räkor, havskräftor, vitlöksmarinerade vannameiräkor, vitvinskokta blåmusslor, rödräka, sotad bläckfisk, skagenröra. Serveras med hummermajonnäs, löjrom, smetana, gräslök, surdegsbröd, citron, saffran-och paprika-aioli, limeaioli

Pris: 625 kr/person
Läs mer om Den gamle och havet


LIDA

Trio i tartar Tre tartarer i olika stil och tillbehör
Hjorttartar, med smaker från Norden
Tonfisktartar, med smaker från Asien
Oxtartar, med smaker från Latinamerika
Serveras med grönsallad, dijonnaise, surdegsbröd, färskost och chips.

Pris: 295 kr/person
Läs mer om Lida

Kalender